Fitness Yapmanın Avantajları

Fitness yapmanın avantajları saymakla bitmez. Her sporcunun ayrı hayalleri ve bu spor uğruna yapacak ayrı fedakarlıkları vardır. Herkes bir şeyleri hedefler. Birisi iyi bir vücuda sahip olmak ister, bir başkası sadece sağlıklı veya zinde biri olmak ister. Bazısı da devasa bir kütleye sahip olmak ister ki biz buna Vücut Geliştirme diyoruz.

Evet, herkesin farklı amaçları ve idealleri vardır. Peki Fitness yapmanın ne gibi avantajları var, nelere sahip bu yazıda size bunlardan bahsedeceğiz.

Fitness yapmak şu gibi bazı avantajlara sahiptir.

  1. Sizi daha sağlıklı yapar.
  2. Zinde olursunuz.
  3. Fit bir görünüme sahip olursunuz.
  4. Kalbinizi güçlendirir ve korur.
  5. Hayatınız bir düzene girer.
  6. Hastalıklardan korunursunuz.
  7. Daha çok yemek yiyebilirsiniz.
Bence bu sebepler oldukça cazip ve yeterli. Kim özgürce daha çok yemek yemek istemez ki? Hepimiz isteriz. İşte Fitness yaparak da siz de daha fazla yemek yiyebilirsiniz. Nasıl mı?

Fitness yaptığınız için normal standart bir günde yaktığınız kaloriden çok daha fazla kalori yakarsınız. Kardiyo ile beraber kaliteli bir Fitness antrenmanı yaparak ortalama 1000-1500 kalori yakabilirsiniz. Bu da 1500 kalorilik bir kalori açığı demek ve bunu rahatça doldurabilirsiniz.
Fitness Yapmanın Avantajları
Fitness Yapmanın Avantajları

Elbette iyi bir vücut hayaliniz varsa bunu bir süre askıya almak zorunda da kalabilirsiniz. Fitness vücudu yani plaj vücuduna sahip olmak için biraz abur cuburları kısmak ve makrolara önem vermek zorundasınız. Bu sırada makro nedir diye de merak ediyor olabilirsiniz, hemen sizin için cevaplayalım.

Besin makroları, yediğiniz besinlerin besin öğelerinin ince detaylarıdır. 1 orta boy yumurtada 5 gram yağ ve yaklaşık 5 gram da protein bulunur. Bu ve diğer detaylar, yumurtanın makrolarıdır.

Profesyonel vücut geliştirmeciler ve Fitness sporcuları, bu makrolara çok dikkat ederler. Eğer etmezlerse, Instagram'da gördüğünüz o pozları muhtemelen veremezler.

İşin iyi yanı sadece beslenme de değil tabii ki. Sağlıklı olmak çok önemli. Her gün Fast Food yiyerek kendinizi öldürmek istemiyorsunuz değil mi? O zaman kaliteli ve bol proteinle beslenmeye başlayın ve acilen Fitness antrenmanı yapın.

Sadece birkaç haftada ruhsal olarak değişiminizi siz de fark edecek ve bu spora daha da sarılacaksınız. Size bunun sözünü veriyorum.

Genellikle Fitness'a yeni başlayanlar birkaç haftada vücutlarında bir değişiklik görmedikleri için bırakırlar. Bu sporu yapıyorsanız, disiplinli olmak zorundasınız ve disiplin her şeydir. Ayrıca sabır da çok önemlidir. İlk kıvılcımları yani belirgin farkları en az 2-3 ay sonra göreceksiniz.

Bu farkı gördükten sonra Fitness sizin için bir vazgeçilmez olacak.

Fitness yapmanın avantajları hakkında size anlatacaklarım bu kadar. Umarım ki sorunuza cevap alabilmişsinizdir ve hemen ilk işiniz bir Fitness merkezine kaydolmak olur. Görüşmek üzere.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ehehe